Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Paneli

15 Mayıs 2024, Çarşamba 25

Artvin Çoruh Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 14 Mayıs 2024 Salı günü "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Paneli" gerçekleştirildi. Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde tertiplenen programın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kibar yaptı. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlknur Yeniçeri’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde aşağıdaki konularda bilgilendirmelere yer verildi:
“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelenin Hukuki Boyutları”- Avukat Ayla Varan (Artvin Baro Başkanı)
“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” - Dr. Öğr. Üyesi Seda Ertürk (Artvin Çoruh Üniversitesi / Eğitim Fakültesi / Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı)
“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Eğitim Ortamlarının Önemi” - Devrim Özbayrak (Artvin İl Millî Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü)
“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sosyal Hizmet Uygulamaları” - Gamze Özay (Artvin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü)
Üniversitemiz personel ve öğrencileri ile vatandaşların katılım gösterdiği programda davetli konuşmacılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kibar tarafından teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.