Cinsel Şiddet Kapsamında Cinsel Taciz ve Saldırıyı Önleme Semineri

22 Kasım 2023, Çarşamba 124

Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi iş birliğiyle Artvin Çoruh Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Cinsel Şiddet Kapsamında Cinsel Taciz ve Saldırıyı Önleme Semineri" gerçekleştirildi. 21 Kasım Çarşamba günü Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminerde Artvin Çoruh Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi psikolojik danışmanı Uzman Psikolojik Danışman Merve AKDENİZ ÖKSÜZ seminerin açılış konuşmasını yaparak şiddet, şiddet türleri, cinsel şiddet ve bu kapsamda ele alınan cinsel taciz ve cinsel saldırı konularında önemli bilgilendirmelerde bulundu. Konuşmacılardan Uzman Psikolog Alp Türk ÖKSÜZ cinsel taciz ve saldırının psikolojik etkileri ve alınabilecek önlemler konusunda sunum gerçekleştirirken; Avukat Elif Oya GÜLTEKİN ise cinsel taciz ve saldırıların hukuki süreçleri konularında bilgiler aktardı.

Üniversitemiz personeli ve öğrencilerin katılım gösterdiği programda konuşmacılara Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali KOLOMUÇ ve Artvin Çoruh Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlknur YENİÇERİ tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.