İl Jandarma Komutanlığı Semineri

05 Nisan 2019, Cuma 96

2019 yılında Merkezimiz tarafından İlimiz Jandarma Komutanlığı personeline yönelik seminerler düzenlenmiştir.

Üniversitemiz Psikolojik ve Danışma Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Jandarma işbirliği ile bir dizi seminerler gerçekleştirilmiştir.

Seminer programının ilki 5 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Bu seminerde Dr. Öğr. Üyesi Evren ERZEN tarafından etkili iletişim yolları, iletişimin önündeki engeller ve günlük yaşamda karşılaşılan temel iletişim problemleri ele alındı. Seminerin ardından söz alan Artvin il jandarma komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz seminerin kurumlararası iletişime, üniversitenin olanaklarının diğer kurumlara ulaştırılmasına ve jandarma personelinin iletişim becerilerine yönelik farkındalık artışına katkı sağlayan değerli bir girişim olduğunu belirtmiştir.

İkinci seminer 11 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Bu seminer Arş. Gör. İlknur YENİÇERİ tarafından gerçekleştirilmiştir. Seminerde, stresin iş yaşamındaki rolünden ve stresle başa çıkma stratejilerin bahsedilmiştir.

Üçüncü seminer 15 Nisan 2019 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Begüm SATICI tarafından gerçekleştirilmiştir. Rütbeli personel ile er ve erbaşlara yönelik olan bu seminerde eş seçimi ve ilişkileri ele alınmıştır.

Dördüncü seminer 7 Mayıs 2019 tarihinde Arş. Gör. Buket KILIÇER tarafından verilmiştir. Çocuk Kadın Ks. ve Krk. Personeline yönelik gerçekleştirilen seminerde istismar vakalarına müdahale konusu ele alınmıştır.

Beşinci seminer 26 Eylül 2019 tarihinde Arş. Gör. İlknur YENİÇERİ tarafından yine stresle başa çıkma konusunda verilmiştir.

Bu programın son semineri 4 Kasım 2019 tarihinde Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Seydi Ahmet SATICI tarafından gerçekleştirilmiştir. Öfke duygusunun ele alındığı seminerde, öfke çeşitleri, öfkenin sonuçları ve öfke yönetimi konularından bahsedilmiştir.

Emeği geçen tüm öğretim elemanlarımıza teşekkür ederiz.