YKS Hayallerinize Giden Yol

19 Haziran 2020, Cuma 43

Aklınızdan neler geçiyor? Sınav adı üstünde bir stres sebebi.. Hem de seçme sınavı, yani siz seçmeyecek seçileceksiniz birileri sizi iyi ya da kötü olduğunuza karar verecek ve, ya kabul edecek ya da güle güle diyecek... Aslında senaryo ne kadar ürkütücü gözükse de olacaklar tam da bunlar değil.. Bir hedefiniz var, üniversiteyi kazanmak.. Belki de siz hedeflerinizi gitmek istediğiniz üniversite ve bölüme kadar kişiselleştirdiniz de.. Bunu gerçekleştirmek için bir sınava girmeniz gerekiyorsa bu sınav sizin için amaç değil araç olmalı, yani atlamanız gereken bir engel.. Elbette kaygılanıyorsunuz ve bu çok normal.. Biliyor musunuz ki bu orta düzeydeki kaygı zaten sizi motive eden şey. Aslında bir nevi yol arkadaşınız.. Sizin yapmanız gereken bu yol arkadaşınızı ne geride bırakmak ne de önünüze geçmesine izin vermek.. Hiç kaygılanmasaydınız zaten çalışmazdınız, fakat aşırı kaygılanıp sizi geçmesine izin verirseniz de bocalamanıza neden olacaktır. .

Haydi şimdi o ufaktan başlayan karın ağrınızın, kalp çarpıntınızın elinden tutun ve bugüne kadarki tüm çabalarınızı yanınıza alıp hayallerinizin peşinden koşun.. Böyle yaparsanız yol arkadaşınız sınav esnasında sizi güzelce sınıfınıza uğurlayacak ve sadece siz, bildikleriniz ve hayalleriniz başbaşa kalacaksınız... Bilmediğinizi bildiğiniz, görmediğinizi gördüğünüz başarılı bir sınav geçirmenizi dileriz.